Şike Böyle Yapılır

Karşı takımdan para alan Arhavi SK teknik direktörü Aykut Figo takımının yenilmeyeceğini görünce yenilmek için kendi kalesine gol şık bir aşırtma golk atarken yakalandı. Kariyerinin son günlerine yaklaşan Aykut Figo'ya bu gol hiç yakışmadı.

Emekliliğe Ayrılma



Uzun zamandır beklenilen yenilik geldi: Emekliliğe Ayrılma

>> Oyuncu 32 yaşına geldiğinde emekli olabilir. Karakter > Emeklilik seçeneğinden emekli olabilirsiniz
http://www.footstar.org/retirar_jogador.asp?mmm=1 )

>> Emekli olmuş oyuncu antrenman yapamaz, iletişime geçemez veya klübünde veya milli takımda oynayamaz. Buna rağmen emekli olan oyuncu FAN süresi devam ettikçe takımını kontrol etmeye devam edebilir (menajer olarak).
>> Oyuncu istatistikleri ve kariyer verileri kaybedilmez. Emekli olan oyunculara ait özel bir sayfada tüm bulunur. (Oyuncu Biyografisi)

Emekli olan oyunculara da hediyeler de var. Bunlardan sadece bir tanesini seçmelisiniz.
>> Altın, gümüş veya bronz 6 aylık FS Fan. Eğer hali hazırda FS Fan sahibiyseniz sahip olduğunuz fana 6 ay eklenir
>> 2. oyuncuyu coins karşılığı aldıysanız 1 yıl ücretsiz yenileyebilirsiniz.
>> 3300 Fan FS coins (jeton)




Bunların yanında "Hall of Fame" (Ünlüler Geçidi) emekli olmuş oyuncular için oluşturulacak. Burada şunlar bulunur;
>> Klübün "Ünlüler Geçidi" oyuncuları (klübün menajeri tarafından kontrol edilen)
>> Milli Takımın "Ünlüler Geçidi" oyuncuları (federasyon başkanı tarafından control edilen)
>> Footstarın "Ünlüler Geçidi" (sistem tarafından belirlenen)

Klübün veya Milli Takımların Ünlüler Geçidi´ne girebilmeniz için birtakım niteliklere sahip olmalısınız.
>> Klüpte en az 50 ana takım maçına çıkmalısınız veya en az 50 gol atmalısınız. Bu şu demek: Bir oyuncu birkaç klüpte birden Ünlüler Geçidi listesinde olabilir.
>> Milli Takımlarda ise en az 30 maça çıkmalı veya 50 gol atmalısınız. (U21 / U18 golleri hariç)

Emekli olduğumda oğlum ile birlikte 2 karekterim olacak. tekrar emekli olabilir miyim? Tekrar oğul sahibi olabilir miyim?

Sorunun cevabı hayır. Aynı anda (eğer jeton ile ekstra karakter alınmamışsa) 2'den fazla karakter olamaz (eğer emekli olan karakter aynı zamanda klübün menajeri ise max. 3). Evlan edililen veya sahip olunan oğul kısır olarak doğar ve karakter sıfırlanmaz. Bu nedenle oğul edinirken dikkat edilmesi gerekir.


Son olarak;
>> Eğer oyuncu başka bir klüpte emekli olursa, sizin klübünüzde yukarıda açıklanan gereklileri daha önceden sağladıysa klübünüzün Ünlüler Geçidine eklenebilir
>> Emekli olduğunuzda eski oyuncunuzun yerine başka bir oyuncuya sahip olacaksınız. Yeni oyuncunuz tamamen sıfırlanmış bir oyuncu olacak. Oğullar değişim için yeni bir oyuncu getirmeyecektir.

Kafanızda oluşabilecek endişeleriniz için Ünlüler Geçidinin nasıl hesaplandığını açıklayalım. Oyuncu emekli olduğunda kariyer skoru hesaplanacaktır. Bu skorun en büyük kısmını 38 yaşına kadar oyuncunun kazandığı şampiyonluklar oluşturur. Tabii ki Dünya Kupası´nı kazanmak lig şampiyonluğundan daha fazla puan getirir. Ayrıca 1.lig şampiyonluğu diğer liglerin şampiyonluklarından daha değerlidir. ( Ligler ülkelerin UTŞ sıralamasına göre değerlidir) En çok puana sahip ilk 20 oyuncu FS Ünlüler Geçidinde yer alacaktır.


Antrenman Rehberi

Antreman Rehberi
Rehberi olusturan bolumler:
1 -- Pozisyonlar icin onerilen yetenekler
2 -- Antreman sayfam nerede? (Resimli)
3 -- Antreman sayfası (Resimli)
4 -- Onemli Bilgiler + Antreman Saatleri + Bonuslar
5 -- Sorular Cevaplar



Arkadaşlık Seviyesi Nasıl Arttırılır? Ne İşe Yarar?

Aşağıdaki resimdeki talimatları izleyiniz. U18 milli takımımız için hazırladım ancak herkes için geçerli bir yöntemdir. İlişki seviyesi ne kadar yüksek olursa arkadaşlarınızın güveninizi o derece kolay düzeltebilirsiniz. Güven'in ne derece önemli olduğunu ise diğer konularda görebilirsiniz.

Resmi büyütmek için resme tıklayınız

Kontrat ve Ekonomi

Oyunda bir takıma transfer olurken belirli bir kontrat imzalarsınız. ancak sahibi bulunmayan(Bot) takımlarda kontrantınızı ayarlayamazsınız belirli bir anlaşması vardır ve şu şekildedir;
1000 try maaş verir,hiçbir bonusu yoktur (gol bonusu , asist bonusu gibi) ev giderlerini karşılar ve sözleşmeler yalnızca 1 sezonluktur. ancak insan kontrolündeki bir takımla kontrat imzalamaya kalkarsanız kontratta bulunan her maddeyi değiştirme hakkına sahipsinizdir yani maaşı,bonusları (gol bonusu ,asist bonusu gibi ) kontrat süresini takımdaki rolü gibi birçok seçeneği menajer ile konuşup değiştirebilirsiniz bu süreçten sonra eğer anlaşırsanız kontratı imzalarsınız ve artık o takımın oyuncusu olursunuz. Ekonomi konusuna gelirsek ekonomi oyundaki önemli unsurlardan bir tanesidir.her hafta kontratınızda belirtildiği kadar maaş alırsınız ve buna ek olarak herhangi bir bonus maddeside varsa yani gol bonusu,asist bonusu... gibi onlardanda para alabilirsiniz ancak bonuslardan para alabilmek için o bonusun şartlarını gerçekleştirmeniz gerekmektedir örneğin gol bonusu 1000 try olsun ve siz maçta 1 gol attınız diyelim o zaman 1000 try ek olarak ücret alırsınız asist bonusundada yaptığınız asist kadar bonus alırsınız gol yememe bonusu sadece kalecilere özgüdür bu nedenle kaleciler her gol yemediği maç başına belirtilen miktarı alır maç başına para ise adı üstünde yaptığınız her maç için alacağınız bonustur. bunları açıkladıktan sonra asıl konumuza yeni ekonomi konusuna geri dönersek aldığımız bu paraları çeşitli şeyler için kullanabiliriz. ne gibi diye soracak olursanız örneğin alışveriş,seyahat,güzellik merkezi yaşam tarzı gibi birçok alanda bu paraları kullanabiliriz. ekonominiz ne kadar iyi olursa o kadar çok şey yapabilirsiniz demektir hatta biriktirdiğiniz paraya ev uçak gibi şeylerde alabilirsiniz

Milli Takımlar ve Çifte Vatandaşlık

Milli takımlar 3 takım vardır U18 (18 yaş ve altı) U21(21 yaş ve altı) A milli (her yaştan oyuncu girebilir) Milli takımları federasyon başkanının belirlediği menajerler tarafından yönetilir bu menajer kendilerine 2 adet yardımcı tayin edebilirler.U21 ve U18´de her sezon Dünya Kupası düzenlenirken A millide bu 3 sezonda bir düzenlenir.Milli takım kadrolarını Milli menajerler belirler (Oyuncuların Skill,Tecrübe,Aktifliğine göre) milli maçlar pazartesi günleri oynanır U18 TSİ 19.00 U21 TSİ ile 20.30 A milli TSİ ile 22.30 da oynanır.
Çifte vatandaşlık:Çifte vatandaşlık ile yerel vatandaşlığınızdan farklı bir milli takımda oynama imkanı sunar.Çifte vatandaşlığı kazanmak oynadıgınız ülkenin fedarasyonun süresine göre değişir(Bazı ülkelerde 2 sezon bazı ülkelerde 5 sezon bu o ülkenin başkanına ve halkına bağlıdır) Çifte vatandaşlık ile U18 ve U21de 1 den fazla Ülkenin milli takımlarında oynayabilirken A milli de bu böyle değildir 1 ülkeyi seçmek zorundasınızdır A milli de 1 kere maç yaparsanız kariyerinizin sonuna kadar o ülke adına oynamak zorundasınızdır
Not:Her ülkede çifte vatandaşlık açık olmayabilir,fedarasyon tarafından yapılan refarandum ile oyuncuların oyları ile açılıp açılmayacagına karar verilir

Güven, Moral ve Kondisyonun Önemi ve Düzenlenmesi

Güven,moral ve kondisyon maç motorunu skill ve tecrübe ile etkileyen faktorlerdendır.Güven maç öncesinde Yüksek olmalıdır standart güven Yüksekdir.Güveni düzeltmenin yolu iletişimdir diğer oyuncular tarafından iletişimde bulunup güveni düzeltebilirsiniz düşmanlarınız varsa güven saldırısı yaparak güveninizi düşürebilirler veya yükseltebilirler.Telefon numaranızı verdiğiniz kişilere dikkat ediniz bu yüzden.Moral ise maç sonuçlarına göre düşebilir veya artabilir maçta hezimete ugrarsanız haliyle moral olarak oyuncunuz çökecektir.Maçta farklı bir galibiyet alırsanız moraliniz yükselir ideal Moral %100 dür.(Not:Eğlence antremanları ile moral yuklemesı yapabilirsiniz)Kondisyon ise en önemli maddedir belkide Maça düşük kondisyonla çıkarsanız penaltı yer ve oyununuz kotu olur ideal kondisyon (Maçlar için) %98-%100 dur.Kondisyonları kendınız ayarlayabilirsiniz kondisyon antremanı ile.

İlişkiler ve İletişim

Unutma oyuna ilk başladığında herkes iletişimin 0'dır. İlk önce Oyuncu menüsü İlişkiler menüsüne girip çekirdek kısmından yani "AİLE"den başlayarak puan ver. Öncelikle ailene %5-10 puanını ayırman sağlıklı bir aile ilişkisi için ideal olacaktır.  Sonrasında %1 e düşürebilirsiniz. (%100 e ulaşınca)
Unutma ki alacağın her ilişki penaltısı moralinin düşmesinde ve dolayısı ile maç performansında kötü ilişki yapar.
Bir Oyuncunun üzerine geldiğinde sağ köşede Oyuncuyla Görüş çıkar öncelikle takım arkadaşlarında Arkadaşlık teklif et e basarak ve bu hareketleri tekrarlayarak ARKADAŞ sayını yükseltmelisin.

Sonra tüm takım arkadaşlarına ve oyunda ki aktif arkadaşlarına telefonunu gönder. Çünkü bu ilişkiler için çok önemlidir. Eğer ki takım arkadaşlarınla aynı lokasyonda değilsen ya da arkadaş değilsen
bu moralinin düşmesine sebep olabilir.

Takım arkadaşlarınla ilişkilerini düzende tutmak istiyorsan
sana son tavsiyem, arkadaşlık isteğini gönderdikten sonra TEKRAR ilişkiler menüsüne gelerek ARKADAŞlarına yüzdeler vermen olacaktır. Başlangıçta %10-7 aralığı ile başla %100 seviyesine çıkana kadar böyle devam et. Sonrasında ise %2-3 ver.

Her oyuncunun %100 ilişki hakkı vardır bir günde. Bunun %70 kadarını aşma yoksa iletişim puanı alamazsın.

İletişim puanı ne işe yarar dersen? Güven konusuna girmektedir.
Güven başlığında detayını görürsün ama özetle, bir oyuncunun %100 performans göstermesi güveninin YÜKSEK te sabitlenmesine bağlıdır. Biz oyuncular öyleyiz ki güvenimiz her maçtan sonra hatta her antremandan sonra değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden arkadaşlarımızın desteğine ihtiyaç duyarız.
Bunu da cep telefonu ve yekten iletişim yoluyla çözebiliriz. İşte burada o %30 kullanmadığın puanların sana vermiş olduğu iletişim puanları ile her müdahalen bizim dilimizde Dokunman ya da ÜFLEMEN 5 puana tekamul eder.
Örnegin Güveni Ortalama olan bir oyuncuyu maç performansını överek yüksek'e, Abartılı olan bir oyuncuyu ise; Yüksek güvenin zararları hakkında ögüt vererek tekrar Yüksek'e çekebilirsin.

Detaylı bilgi için menejerine başvurmanı ve seni bu konuda yönlendirmesinden kesinlikle kaçınma tartışmasız bir gerçektir ki her takımın sahibi gerçek bir liderdir.

Oyuncularla Nasıl İletişime Geçilir?

Klübünüzün Ana Sayfasına geliyoruz. Oradan sağda bulunan Oyuncuları Gör'e tıklayın. Daha sonra aşağıda gösterdiğim kırmızı kutu içindeki bölümlerden oyuncularla iletişime geçiyoruz.

Bildiğiniz gibi güven diye bir nane var. Bu güven as takımda oynayanlar için yüksek veya çok yüksek dışında herhangi birşey olmamalı. (Ortalama, Abartılı.. vs) Kendi oyuncumuzun güvenini kendimiz değiştiremiyoruz. Takım arkadaşımızınkini değiştiriyoruz. O da bizimkini değiştiriyor. Yani karşılıklı

Takım arkadaşımız forumda bize güven sorunu olduğunu iletti. Biz de hemen olaya şu şekilde el atıyoruz:


Öncelikle


Hangi futbolcuyla iletişime geçecekseniz onun yanındaki butona tıklıyoruz.

Daha sonra karşımıza şöyle bir ekran çıkacak.
 




Burada eğer arkadaşınızın özgüveni abartılı ise ;

Aşırı özgüvenin zararları hakkında öğüt ver

Eğer Ortalama ve daha az ise;
Son Maç Performansını Övün

ü seçin. Daha sonra da Gönder e tıklayın. Bu kadar


NOT: Eğer Şu an için, bu oyuncuya erişiminiz yoktur. uyarısını alırsanız o futbolcuya
Arkadaşlık teklifi gönderin. O kişi de kabul etsin. Böylece iletişime geçebilirsiniz.

Adaptasyon Nasıl Arttırılır?

Cuma, 01 Temmuz 2011 08:52
YABANCI OYUNCUNUN ADAPTASYONU NASIL ARTTIRILIR?
Öncelikle Klübünüzün Ana Sayfasına geliyoruz. Oradan sağda bulunan Oyuncuları Gör'e tıklayın. Daha sonra aşağıda gösterdiğim kırmızı kutu içindeki bölümlerden oyuncularla iletişime geçiyoruz.



Hangi yabancı futbolcuyla iletişime geçecekseniz onun yanındaki butona tıklıyoruz.

Daha sonra karşımıza çıkan ekranın alt kısmında Türkiye hakkında konuş
çıkacak. Ona tıklayıp gönder dediniz mi tamamdır


NOT: Arkadaşlarınızla iletişime geçebilmek için İletişim Puanına ihtiyacınız var. bunun için de antrenman programınızın altındaki bölümde Sosyalleş ve Yalnız Kal seçeneği var. Bunlardan Sosyalleş i seçmelisiniz.

Eğer hala iletişime geçemiyorsanız büyük ihtimalle iletişim puanlarınızın hepsini kullandığınızdandır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Antrenmanlarda kondüsyonunuzu 90 ın altına düşürmemeye çalışınız
  2. Eğer maçlara çııyorsanız moraliniz 100 olsun. 99 moral bile takımı etkiler
  3. Maçlara en az 97 kondüsyonla çıkın
  4. Eğer moraliniz 80 altında değilse eğlence antrenmanı vermeyin. Takımda arkadaşlık seviyeniz yüksekse moralinizi bu arkadaşlık seviyesi maça kadar düzeltir
  5. Kondüsyon antrenmanı vermeyi unutmayınız. Kondüsyon antrenmanını günün ilk veya son antrenmanında veriniz. Kesinlikle günün orta antrenmanında (08:00 antrenmanında) vermeyiniz
  6. 21 yaşına kadar en verimli antrenman aldığınız yaşlardır. Takım antrenmanından özellikle bu yaşlarda çıkmamaya özen gösteriniz
  7. Tecrübe almak istiyorsanız maçlarda en az 60 dk. oynamalı, tecrübeyi sonraya bırakıp öncelikle antrenman almak için maçlarda oynamamayı seçebilirsiniz. Eğer seçiminizden emin değilseniz menajerinize danışabilirsiniz. Eğer siz oynamamayı seçtiğiniz halde menajeriniz sizi oynatıyorsa kişisel talimatlardan "kendini yorma" yı seçebilirsiniz
  8. Maç Talimatlarına uyun
  9. 21 yaşından sonra her yıl antrenman verimliliğiniz %25 düşer. 28 yaşından sonra da yetenekleriniz bir yandan da düşmeye başlar.

Psikolog Ne İşe Yarar?

Psikolog Ne İşe Yarar?

Oyuncu > Antrenman > Psikolog menüsünde bulabileceğiniz psikolog, zihinsel yeteneklerinizi yanlış geliştirdiğinizi düşünüyorsanız bu zihinsel yeteneklerinizi geri alabilmenizi sağlar. Ancak her güzel şey gibi bunun da bir gideri var. Psikolog kullanmanın gideri de günlük iletişim puanlarınızı harcamanızdır. İletişim puanlarının ne işe yaradığını sitemizdeki ilişkiler bölümünde bulabilirsiniz. Psikolog menüsüne girdikten sonra kullanmak için Günlük yatırım kısmından hergün harcayabileceğiniz iletişim yüzdesini belirleyiniz. Daha sonra kaydet e basıp birkaç gün bekleyiniz. Unutmayın bu süreç hızlı gelişen bir süreç değildir. Bu nedenle zihinsel puanlarınızı nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız mutlaka forumlardan yardım isteyiniz. Bu yolla artık kullanmak istemediğiniz Özel Yeteneklerinizi de silebilir yeni yeteneklere yol açabilirsiniz.

Footstar Nasıl Bir Oyundur




Footstar Nasıl Bir Oyundur?
Footstar browser tabanlı bir futbolcu geliştirme oyunu her oyuncu kendi tercihlerine göre belli mevki veya mevkilerde kendini geliştirmesine dayanan bir oyudur. Tabi futbol 11 kişilik bir takım oyunu olduğunda göre bu 11 oyuncuyu toplayacak menajerler gerekmektedir. Bu da tabi oyunun para kazanmasını sağlayan gold üyelikle olmaktadır. Bedava üyelere bu şans verilse de kiralık oyuncu alamama gibi dezavantajları bulunmaktadır.

Los Turcos - Volkan Güzel - Arhavi SK Şike Üçgeni

Şikeli maçın görüntüleri az önce basına sızdı
Görünenlere göre Arhavi SK kalecisi iddaa da Los Turcos a karşı bütün parasını yatırmış ve maç gitmeye başlayınca da olaya el atmaya çalışmış. Kaleden çıkıp Emre´ye buyur at dediği de objektiflerden kaçmadı. Dudaklarının okunmasıyla "buyur" kelimesi belgelendi
Maç ile ilgili kaset aşağıdadır
Savcılık durumla ilgili hem Arhavi SK başkanları Aykut Zan ve Alper Kahraman, hem Volkan Güzel, hem de Los Turcos eş başkanları Emre Demirtaş ve Hüseyin Ulaş´a soruşturma açmış bulunmaktadır. Konuyla ilgili konuşan Alper Kahraman "abi ben şike olaylarına karışsaydım zaten golümü atmazdım. ben neden sorgulanıyorum anlamıyorum" dedi.
Karşı tarafın savunmaları bekleniyor

Tecrübe Puanı sisteminde değişiklikler

Şehir Takımları tanıtımıyla beraber, Footstar'da tecrübe kazanma formülünü değiştirmek için bunun uygun bir zaman olduğunu düşünüyoruz. Tecrübe sisteminin ilk tasarımından bu yana sürekli olarak yeni maç çeşitleri ekliyoruz ve yeni bir düzenleme gerekiyor.

Tabi ki bu yeni sistemi tasarlarken bazı şeyleri unutmadık. İlk endişelerimiz yıkıcı bir değişikliğe engel olmaktır. Aynı zamanda "normal" bir oyuncuyla, her çeşit(UTŞ, Milli Takımlar, Lig, Kupa) maçta oynayan oyuncu arasındaki farkı biraz olsun azalmak istiyoruz. Bunu yapabilmek için FS içindeki maçları iki gruba ayırdık:

Şehir Takımları: Ayarlamalar ve Açıklamalar

Yeni özelliğimizi sizlere açıklamamızın üzerinden 10 gün geçti ve sizlere bazı ufak değişiklikleri tanıtmak ve bazı konularda sizleri aydınlatmak istiyoruz.

Aydınlatmalarla başlamayalım:

- Dostluk maçları aslında dostluk maçları değiller. Onlar "Ön Eleme" maçlarıdır. Bu maçlar gelecek sezon oynayacak "Şehir Takımları Dünya Kupası" Elemeleri için sıralamaları hesaplamak için kullanılacaktır. Bu sezon sonunda ilk 96'ya giren takımlar Elemeler için gruplara kalacaktır. Daha sonraki sezonlarda bu elemelerden sadece ilk 48 takım DK elemelerine gidecek.
- Sizlere bu maçlarda sadece 3 değişiklik yapabileceğinizi söylememekle hata yaptık. Bu bilgiden habersiz bir çok menajer planlarını kısıtlama olmadan değişiklik yapmayı planladı. Bundan sonra tüm ŞT maçlarında 3 değişiklik yapabileceğinizi hatırlatırız.
- ŞT maçları için canlı maç sistemi, FS'deki diğer maçlardakinden farklıdır. ŞTler için canlı maçlar, o maç server tarafından derlendiği zamanda başlar. Eğer bir maçın 15.00'da başlaması planlandıysa, fakat server tarafından 15.20'de başladıysa, canlı maç 15.20,'den 16.50'ye kadar oynayacaktır. Tabi bu menajerlerin 15.20'ye kadar değişiklik yapabileceği anlamına gelir.
-Şehirlerin İsimleri: Eğer ihtiyaç duyarsak, adminlerin onaylayacağı bir sistemi getirebiliriz. Federasyon Başkanları şehirlerin isimleri hakkında sorumluluk almalıdır, fakat absürd isimlerin oyunda olmaması için elimizden geleni yapacağız.
- Bir kullanıcı aynı anda hem MT hem de ŞT yönetebilir, fakat birden fazla karaktere sahip olmalıdır. Bu sadece menajerler için geçerlidir, federasyon başkanının başka bir karakteri olsa da ŞT yönetemez.

Mahmut Kahveci Röportajı

<@aykutzan> öncelikle röportajımıza katıldığınız için teşekkürler. hoş geldiniz
hoşbulduk. davetiniz için ben teşekkür ederim
<@aykutzan> şuan u18 takımını yönetmektesiniz ve daha önceden gençler ile birçok başarınız mevcut. neden daha büyük yaş gruplarıyla çalışmıyorsunuz da gençlerle görüyoruz sizi sürekli?
aslında bunu bende çok düşündüm. altyapının ne kadar önemli olduğunu bilen birisi olarak gençlerin bilinçlenmesi gerektiği kanaatindeyim. böylelikle başarının daha kalıcı olabileceğini düşünüyorum ki büyük yaş gruplarıyla sadece anlık başarılar yakalanır diye düşünüyorum ancak ilerleyen zamanlarda daha büyük yaş gruplarıyla çalışmayı düşünebilirim.

İsmail Gomes Röportajı

<@Aykut Zan> öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkürler
<İsmail Gomes> ben teşekkür ederim
<@Aykut Zan> Oyunla nasıl tanıştınız?
<İsmail Gomes> Uzun zaman oldu sanırım ilk Donanım Haber forumunda görmüştüm.O zamanlar alışılmışın dışında web tabanlı bir oyun arıyordum görünce direk başladım.
<@Aykut Zan> peki beklediğinizi buldunuz mu?
<İsmail Gomes> Kesinlikle. Oyunu öğrendiğim zaman çok keyif almaya başladım.

Yeni Başlayanlar İçin İlk Adım

Cuma, 01 Temmuz 2011 07:28
Bu oyun kendini bir mevkide geliştirip; ülke ve hatta Dünya Çapı seviyede bir oyuncu oluşturmaya kadar gidebileceğin bir oyundur.
Eğer ki bu şekilde oyundan zevk almak ve oyunu sürdürmek istersen, aşağıda yazılanlar okumak için 2-3 dakikanı ayırman, senin oyundaki başarın açısından önemli bir yer tutmakta.

Öncelikle bir takıma katılman gerekiyor. Bunun için 2 yol var. Biri bot takımlar, diğeri ise insan kontrolünde ki takımlar.
Bir takımın üstüne gidince TAKIMA KATIL diye bir yazı çıkar oradan takıma katılabilirsin. Ancak takıma katılmadan önce size uygun antrenman veren klübün olduğuna emin olun. Yardım Türkiye forumlarında hangi mevkiiseniz ona uygun antrenman verern klüp arayabilirsiniz. (Örneğin "Defans Antrenmanı veren klüp arıyorum , Golcülük Antrenmanı veren klüp arıyorum" gibi). Ayrıca katılacağınız takımla kontratınızı sonradan ayrılmak istediğinizde sıkıntı çıkmaması için mutlaka 1 yıllık yapın ve mümkünse serbest kalma maddesini 2000 TRY olarak isteyiniz. (Dikkat edin 0 yazarsa isediğiniz fiyata serbest kalacağınız anlamına gelmez. Bu özelliğin kapalı olduğu anlamına gelir)

Tecrübe Hakkında




Tecrübe hakkında kesin bir bilgiye sahip olunmamaktadır. Ancak kullanıcıların yaptığı istatistiki bilgilere dayanarak aşağıdaki tabloyu vermek mümkündür. Bu değerler tam olarak doğru kabul edilemez ancak yakın değerlerdir. Tecrübenizi ne zaman geçeceğinizi kabaca hesaplayabilirsiniz

PAF Maçları = 0.5 tecrübe puanı (60 dakika oynamak = 100% tecrübe puanı verir**)
- Hazırlık Maçı = 0.25 tecrübe puanı (1 minute = 100% tecrübe puanı)
- Lig = Ülkesel Kupa = 1 tecrübe puanı (60 dakika oynamak = 100% tecrübe puanı verir**)
- UTŞ = 3 tecrübe puanı
- Şampiyonlar Ligi = 4 tecrübe puanı