Şehir Takımları: Ayarlamalar ve Açıklamalar

Yeni özelliğimizi sizlere açıklamamızın üzerinden 10 gün geçti ve sizlere bazı ufak değişiklikleri tanıtmak ve bazı konularda sizleri aydınlatmak istiyoruz.

Aydınlatmalarla başlamayalım:

- Dostluk maçları aslında dostluk maçları değiller. Onlar "Ön Eleme" maçlarıdır. Bu maçlar gelecek sezon oynayacak "Şehir Takımları Dünya Kupası" Elemeleri için sıralamaları hesaplamak için kullanılacaktır. Bu sezon sonunda ilk 96'ya giren takımlar Elemeler için gruplara kalacaktır. Daha sonraki sezonlarda bu elemelerden sadece ilk 48 takım DK elemelerine gidecek.
- Sizlere bu maçlarda sadece 3 değişiklik yapabileceğinizi söylememekle hata yaptık. Bu bilgiden habersiz bir çok menajer planlarını kısıtlama olmadan değişiklik yapmayı planladı. Bundan sonra tüm ŞT maçlarında 3 değişiklik yapabileceğinizi hatırlatırız.
- ŞT maçları için canlı maç sistemi, FS'deki diğer maçlardakinden farklıdır. ŞTler için canlı maçlar, o maç server tarafından derlendiği zamanda başlar. Eğer bir maçın 15.00'da başlaması planlandıysa, fakat server tarafından 15.20'de başladıysa, canlı maç 15.20,'den 16.50'ye kadar oynayacaktır. Tabi bu menajerlerin 15.20'ye kadar değişiklik yapabileceği anlamına gelir.
-Şehirlerin İsimleri: Eğer ihtiyaç duyarsak, adminlerin onaylayacağı bir sistemi getirebiliriz. Federasyon Başkanları şehirlerin isimleri hakkında sorumluluk almalıdır, fakat absürd isimlerin oyunda olmaması için elimizden geleni yapacağız.
- Bir kullanıcı aynı anda hem MT hem de ŞT yönetebilir, fakat birden fazla karaktere sahip olmalıdır. Bu sadece menajerler için geçerlidir, federasyon başkanının başka bir karakteri olsa da ŞT yönetemez.



Şimdi değişiklikler:

Maç Saatleri
Öncelikle ve en önemlisi, maçların başlama saatlerini düzenledik. Bunu yapma sebebimiz, antreman başladığında tüm maçları hali hazırda başlamış olması içindir. Yeni zamanlar:
>> U18: 14:00
>> U21: 14:30
>> A Takımlar: 15:00

Şunu bilmelisiniz ki, U21 maçlarının başlaması için U18 maçlarının bitmesine gerek yok.


Otomatik Ön Eleme Maçları

Ön Eleme maçlarının düzenlenmesi hakkında bir takım değişiklikler yapıyoruz. Kullanıcıların kendi ayarladığı Ön Eleme maçları dönemi bitti. Bunun yerine günlük fikstür ayarlayıcı script'i yapıp, bu sayede takımların rastgele belirlendiği bir fikstür oluşturacağız. Pazar(tüm gün) ve Pazartesi(maçlar bitene kadar) hariç tüm günler bu fikstür havuzuna başvuru yapabilirsiniz.
>> Eğer Pazartesi başvuru yaparsanız, Salı sabahı rakibiniz belli olacak.
>> Eğer Cumartesi başvuru yaparsanız, Pazar sabahı rakibiniz belli olacak.

Rakip takım belirleme tamamen rastgele olacaktır. Herhangi bir ülke/sıralama kısıtlaması olmayacaktır. Diğer tüm maçlar gibi, maçlar daha yüksek sıralama puanı olan takımın şehrinde oynanacaktır. Eğer takımlar aynı puana sahipse, maçın oynanacağı şehir rastgele seçilecektir.


Bu sistem gelecek Pazartesi başlayacaktır.


Bu sistemi elle ayarlanan maçlardaki bazı açıkları kapatmak için yapıyoruz. Özellikle aynı ülkenin şehirleri arasında düzenlenen maçları engellemek için.


Ön Eleme Sıralaması

Maç yapmayan tüm şehir takımlarını cezalandırmayı planlıyoruz. Puanları 1500ün altına düşse de 2%lik ceza yine de uygulanacak. Ayrıca beraberliklerde düşük puanlı takım puan kazanacak, yüksek puanlı takım puan kaybedecek. Bu değişiklik Pazartesi maçlardan sonra yürürlüğe girecek.

Şehir Başvurusu için Gerekli Oyuncu Sayısı

Kötüye kullanımı engellemek için, bir şehrin oluşturulması için gereken oyuncu sayısını belirlemekte, gerekli parayı hesaplamaya benzeyen bir formül kullanılacak. Formül şöyle olacak:

Gerekli Oyuncu Sayısı: 30 + (10 * (Toplam Şehir Sayısı - 3)

(en fazla 100 olabilir)

Bu şu anlama geliyor, eğer bir ülkede 3 şehir varsa, yeni bir şehir için 30 oyuncu gerekiyor.

Eğer 5. şehir hakkında konuşursak, 40 oyuncu gerekmektedir.
8. şehir için 70 oyuncu bulmalısınız. 11. ve daha sonraki şehirler için 100 oyuncu yeterli olacaktır.

Hali hazırda oluşturulmuş şehirler için geriye dönük bir uygulama yapmayacağız. Şu anda açılmayı bekleyen şehirler için yeni kurallar uygulanacaktır. Eğer iki şehir oluşturulmak için hazırsa, ilk başvuruyu yapan daha önce açılacaktır.Diğer(leri) ise fazladan 10 oyuncu daha bulmak için tekrar beklemeye alınacaktır.


Ayrıca gelecek haftaların fikstürü için haberlerimiz var:

Tabi ki oyun tasarımını güncelleme, hataları düzeltme ve yeni geliştirmeler eklemeye devam edeceğiz. Yeni getirmek istediğimiz şeylerden birisi de Federasyon Başkanlarına bazı ekstra güçler vermek. Mesela Başkan Yardımcılarına ŞT menajerlerini yönetmek için gerekli izni vermek veya şehirlerini resimlerini değiştirme izni vermek gibi. Ayrıca FS komunitesinin önerdiği bazı şeyleri tartışıyoruz ama şu an için onay verebileceğimiz bir şey yok.

Bu yeni özelliğin FS'de ortaya çıkarttığı yeni imkanlardan hoşlandığınızı düşünüyor ve devam etmesini umuyoruz.


Okuduğunuz için teşekkürler!

Hiç yorum yok: