Yeni Başlayanlar İçin İlk Adım

Cuma, 01 Temmuz 2011 07:28
Bu oyun kendini bir mevkide geliştirip; ülke ve hatta Dünya Çapı seviyede bir oyuncu oluşturmaya kadar gidebileceğin bir oyundur.
Eğer ki bu şekilde oyundan zevk almak ve oyunu sürdürmek istersen, aşağıda yazılanlar okumak için 2-3 dakikanı ayırman, senin oyundaki başarın açısından önemli bir yer tutmakta.

Öncelikle bir takıma katılman gerekiyor. Bunun için 2 yol var. Biri bot takımlar, diğeri ise insan kontrolünde ki takımlar.
Bir takımın üstüne gidince TAKIMA KATIL diye bir yazı çıkar oradan takıma katılabilirsin. Ancak takıma katılmadan önce size uygun antrenman veren klübün olduğuna emin olun. Yardım Türkiye forumlarında hangi mevkiiseniz ona uygun antrenman verern klüp arayabilirsiniz. (Örneğin "Defans Antrenmanı veren klüp arıyorum , Golcülük Antrenmanı veren klüp arıyorum" gibi). Ayrıca katılacağınız takımla kontratınızı sonradan ayrılmak istediğinizde sıkıntı çıkmaması için mutlaka 1 yıllık yapın ve mümkünse serbest kalma maddesini 2000 TRY olarak isteyiniz. (Dikkat edin 0 yazarsa isediğiniz fiyata serbest kalacağınız anlamına gelmez. Bu özelliğin kapalı olduğu anlamına gelir)



Takımdan ne mi isteyeceksin? Başlangıçta 2-3 sezonluk bir kontrat ve ortalama 1500-2000 TRY arası bir para gençlere verilen maaş standartıdır. Sıkıntı yaşamamanız için üst paragrafta belirtilen üzere bu başlık altında yazın. Biz size sorun yaşamamanız için yardım edelim.

Sonrasında geçelim oyuncunun gelişimine; Antreman Sistemi.. Her antreman senden 1 kondisyon puanı götürecektir. Eğer bir insan kontrolündeki takımda isen(ki verimli gelişim için olması gereken bu) ve takım antremanına uyumlu hareket edersen 2 kondisyon puanı kaybedersin. Ama gelişim açısından dediğimiz gibi bu daha iyidir. Ve kondisyon puanını kondisyon antremanı ile 8 puan arttırabilirsin.
Eğer günde 3 kez ardarda aynı antremanı verirsen, antreman bonusu alırsın. Mesela bir antreman 1 yetenek kazanıyorsun diyelim, eğer günde 3 kez aynı antremanı verirsen 3.5 yetenek alırsın. Yani tek tek alabileceğinden daha fazla.(Burada verilen değerler durumun anlaşılabilmesi açısından örnektir. Gerçekle bir bağlantısı yoktur.)

Örneğin; Defans olacaksın ve Top Çalma antremanı vererek oyuna başladın. 8 antreman sonunda kondisyonun 92'ye inecek ve tekrardan bir kondisyon antrenmanı vererek kondisyonunu 100'e çıkartabilirsin.
Diğer bir deyişle, eğer 4 takım antremanı yaparsan kondisyonun 92'ye ya da 5 takım antrenmanı yaparsan kondisyonun 90'a inecek. Hani bir takım antremanı 2 puan götürüyordu ya. Bundan dolayı. Kondisyon antrenmanı vererek ardından yeteneklerini çalışmaya devam edeceksin.
Neden mi? İşte burası çok önemli!! Kondisyonun 90 altında iken yapacağın her antremanda ceza yersin. Ne cezası mı? Antreman verimin düşer. Bu da istenen birşey değildir.

Bu ve benzeri bazı konuların detayını takımına katılacağın menajer ve daha önemlisi ÜLKE Forumundan ögrenebilirsin. Yardım Türkiye'de aklına takılan konuları sormak için başlık açabilir veya bu başlık altından sorularını yazabilirsin. Ancak forum kurallarına dikkat ettiğinden emin ol.

Bunları okuduğuna göre oyunun bazı temellerini kavramış olman gerekiyor. Başlangıç için yeterli. Artık antrenmanlarını gelişmek istediğin mevki doğrultusunda ayarlayarak çalışmaya başla ve kısa bir zamanda insan kontrolündeki bir takıma dahil olmaya çalış.

Antrenmanlara başla ve Milli Takımlara kadar yükselebilmek için mücadele et.
Ayrıca forumda aktif olursan oyundan çok daha fazla zevk alacaksın ve oyunun detaylarını öğrenebileceksin.

...SAYGILARIMIZLA...

Hiç yorum yok: